Samsø Ildsjælspris

Keramisk trofæ til Samsøs ildsjæl 

I 2020 deltog jeg i en konkurrence blandt kunstnere på Samsø om at skabe et trofæ til ildsjælsprisen. Denne ildsjælspris tildeles en person på Samsø hvert år, der har gjort en særlig frivillig indsats på øen. 

 

Jeg vandt opgaven om at skabe dette trofæ i 5 år frem. 

 

Trofæet er en hånddrejet cylinderkukke, H11 cm. Ø: 21 cm. 

 

Keramik cylinder krukke af keramiker Pernille Buch. Krukken er blå og orange udvendigt og lys sandfarvet indvendigt. Krukken gives som ildsjælspris af Samsø kommune i en 5 årig periode fra, 2020 til 2021.

Keramik cylinder krukke skabt af Pernille Buch, på billedet ses krukken oppefra.

Keramik cylinderkrukke. Værket er skabt af keramiker Pernille Buch. Krukkens blå/grå og orange farver er inspireret af havet, klitterne og strandene rundt om Samsø.
Tanker bag værket

Jeg har valgt dette keramiske værk til øens ildsjælsprisvinder, fordi en ildsjæl indimellem har brug for at puste ud og samle ny energi. Krukken har et roligt udtryk, inspireret af gåture på stranden, hvor jeg selv samler ny energi. 

Formsprog og dekoration 

Krukken er dekoreret med gentagende lodrette linjer med en slynge, mens leret er læderhårdt, for at skabe en struktur, der giver effekt til glasurbrændingen. 

Glasering og brænding 

Glasering af krukken er inspireret af stranden og vandet, der omkranser Samsø. Indvendig har krukken en lys, cremehvid glasur. Udvendig er krukken glaseret med to forskellige glasurer, for at skabe nuancer fra havet og strandens mange blåmuslinger. 

 

Krukken er brændt til stentøj i elektrisk ovn ved 1240 grader.